Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Buchty s jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 139
Více než hodinu Snadné Na 30 buchet

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5062 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 800 g
Tuky 157 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voní i chutnají po pravém másle. Buchty s jablky jsou nejlepší ještě teplé, obalené v cukru a třeba s horkým čajem nebo kávou. Přiznáváme, že jablíčka nepatří mezi klasické náplně do buchet, ale o to víc nás lákalo recept vyzkoušet. A vyplatilo se!

Suroviny

mléko 150 ml
až 200 ml, vlažné
vejce 2 ks
nastrouhaná z půlky biocitronu
sůl 1 špetka
máslo 150 g
rozpuštěné a schladlé + na pekáč
na poprášení
Na náplň
jablko 250 g
oloupaná, zbavená jadřinců, na malé kostičky

Postup

1

Do mísy prosijte obě mouky a do středu udělejte důlek. Do něj rozdrobte droždí a přidejte lžičku cukru. Zalijte asi polovinou vlažného mléka a na teplém místě nechte vzejít kvásek.

2

Přidejte zbylý cukr a většinu mléka, vejce, vanilkový cukr, citronovou kůru, špetku soli a zlehka propracujte.

3

Pak přidejte polovinu másla a vypracujte hladké nelepivé těsto (případně dolijte mléko – množství závisí na savosti mouky). Půl hodiny ho nechte na teplém místě kynout.

4

Pak ho propracujte a nechte znovu kynout asi 15 minut. Mezitím smíchejte suroviny na náplň.

5

Vykynuté těsto rozdělte na 30 kousků. Každý rukou roztáhněte na placičku o trochu menší než dlaň a naplňte jablky. Dobře zabalte a těsto přimáčkněte k sobě.

6

Jednotlivé buchty ze všech stran potřete zbylým rozpuštěným máslem a postupně je skládejte spojem dolů na do pekáče. V něm buchty nechte ještě 15 minut kynout.

7

Buchty pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín