Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Maminčiny buchty s povidly
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 307
Do 50 minut Snadné na 20 buchet

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4420 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 595 g
Tuky 157 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maminčiny buchty s povidly vyžadují během přípravy trochu více péče, ale uvidíte, že se vám toto úsilí mnohonásobně vrátí v podobě lahodné chuti. Jsou nadýchané, voňavé, zkrátka fantastické. Teplá pocukrovaná buchta a k tomu sklenice mléka – to je jako z pohádky o Honzovi!

Suroviny

droždí čerstvé 1 kostka
mléko 200 ml
sůl 1 špetka
nastrouhaná z 1 citronu
máslo 100 g
rozpuštěné
domácí, nesolené (nebo máslo) – do pekáče
Na náplň
švestková povidla 300 g
rum 50 ml
tmavý
perník 4 PL
strouhaný

Postup

1

Ze lžíce mouky, droždí, krupicového cukru a teplého mléka připravte kvásek.

2

Až vzejde, spojte ho s ostatními přísadami a uhněťte měkké soudržné těsto.

3

Nechte ho na teplém místě asi hodinu kynout na dvojnásobný objem.

4

Potom z těsta na pomoučněném válu vyválejte placku silnou 1 cm a nakrájejte čtverečky 6 x 6 cm.

5

Povidla rozmíchejte s rumem a perníkem.

6

V pekáči rozpusťte tuk. Náplň klaďte na připravené čtverce těsta a zabalte je.

7

Buchty pak vyválejte v rozpuštěném tuku a klaďte je do pekáčku spojem dolů.

8

Nechte je ještě asi půl hodiny znovu kynout a potom pečte při 180 ºC asi 30 minut dozlatova.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín