Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Caesar salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2009 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 45 g
Tuky 164 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podle originálního receptu se zálivka na cézar vyrábí ze syrových žloutků. V domácích podmínkách ale nemůžeme mít stoprocentní jistotu, že jsou zdravotně nezávadné, takže jsme je nahradili smetanou. Výsledek je stejně skvělý!

Suroviny

římský salát 2 ks
olej
na opečení krutonů a masa
bageta ½ ks
na kostičky
sůl
pepř
hobliny na ozdobu
Na zálivku
olivový olej 150 ml
sardelová pasta 1 ČL
hořčice dijonská 2 ČL
worcesterská omáčka 1 ČL

Postup

1

Salát natrhejte na kousky a rozdělte na talíře. V pánvi rozpalte trochu oleje a dokřupava na něm opečte kostičky bagety. Pak je přesuňte do talíře nebo misky a dejte stranou. Kuřecí prsíčka podélně rozkrojte, aby byla co nejtenčí. Osolte je, opepřete a z obou stran osmahněte na troše oleje; trvá to asi dvanáct minut (podle tloušťky masa). Opečená prsíčka nechte v pánvi, přikryjte je alobalem nebo poklicí a nechte je chvíli odpočívat, aby pustila šťávu. Mezitím si připravte zálivku.
 

2

V misce prošlehejte všechny suroviny na zálivku. Jde to i vidličkou, ale lépe vám poslouží elektrické metly nebo mixér. Do zálivky přilijte šťávu z pánve a kuřecí prsíčka rozkrájejte na proužky.

3


Na listy salátu nasypte krutony a přelijte je zálivkou. Přidejte kousky kuřete a hobliny parmazánu.

Získejte náskok 
Krutony si můžete připravit i dva dny dopředu. Kuřecí prsa klidně opečte až dvě hodiny před podáváním – uchovejte je v lednici a nakrájejte až těsně před servírováním. Přibližně dvě hodiny vydrží v lednici i smíchaný dresink.

ZKUSTE TO JINAK 
Salát můžete ­ozdobit grilovanými krevetami, případně kousky uzeného lososa.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

11.09.2007 08:01
Recept se nachází v příloze č.7/06, str.5

Apetit magazín