Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 23
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1705 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 94 g
Tuky 121 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cibule v polévce vás dokonale zahřeje a zasytí. Cibulačka s tymiánem je voňavá a sytá polévka, kterou připravíte opravdu rychle.

Suroviny

máslo 100 g
tence pokrájené na kolečka
vývar hovězí 750 ml
lze nahradit zeleninovým vývarem
sůl
tymián ½ ČL
sušený
8 plátků
francouzká bageta
sýr 150 g
Gruyère, strouhaný

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Máslo nechte rozpustit ve větším hrnci, přidejte na kolečka pokrájenou cibuli a za stálého míchání ji nechte změknout a zezlátnout; trvá to zhruba 15 minut. Pak cibuli přelijte vývarem, je-li potřeba, dosolte, přidejte tymián a vařte zhruba 20 minut.

3

Plátky bagety dejte na chvíli opéct do trouby. Polévku nalijte do čtyř hlubších talířů vhodných do mikrovlnné trouby. Navrch každého posaďte dva plátky bagety a lehce je potopte, zasypte sýrem a dejte na pár minut zapéct do mikrovlnné trouby tak, aby sýr krásně bublal a zezlátnul.

NĚCO NAVÍC 
Gruyère můžete nahradit mladou goudou nebo ementálem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Komentáře

05.02.2015 16:12

před zalití vývarem jsem přidala bílé víno a nechala ho vypařit,

Apetit magazín