Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sytá cibulačka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 45
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3535 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 116 g
Tuky 295 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sytá polévka, která zahřeje i ,vyprostí‘.

Suroviny

pancetta 4 plátky
nebo anglická slanina
olivový olej
kapka
cibule 750 g
vývar kuřecí 600 ml
hobliny
bazalka
čerstvá

Postup

1

Ve větším hrnci nasucho vyškvařte 4 plátky pancetty nebo anglické slaniny, přidejte 2 lžíce másla a kapku olivového oleje, promíchejte a vhoďte 750 g cibule nakrájené na kolečka; opékejte dozlatova (podle potřeby můžete přidat olej).

2

Zalijte asi 600 ml kuřecího vývaru a vařte do změknutí. Potom polovinu polévky rozmixujte tyčovým mixérem, vraťte do hrnce a vmíchejte hobliny parmazánu a čerstvou bazalku.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín