Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.7/5 Počet hodnocení: 126
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2086 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 167 g
Tuky 27 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na domácí Baileys je až neuvěřitelně jednoduchý a nenáročný na ingredience. Kromě tuzemského rumu budete potřebovat také kondenzované zahuštěné mléko a umět uvařit mandlový pudink. Likér Baileys si vychutnejte vychlazený na kostce ledu nebo ho věnujte jako jedlý dárek.

Suroviny

slazené (Salko)
mandlový
mléko 500 ml
cukr 1 PL
rum 500 ml

Postup

1

Uzavřené plechovky kondenzovaného mléka postavte do kastrůlku s vodou a přiveďte k varu. Na mírném ohni ho takto vařte dvě hodiny a poté nechte vychladnout.

2

Z půl litru mléka, cukru a mandlového pudinkového prášku uvařte pudink. Na něj položte potravinovou folii, aby se nevytvořil škraloup a nechejte vychladnout.

3

Nakonec smíchejte uvařené studené salko s vychladlým pudinkem a tuzemským rumem. Vzniklé Baileys naplňte do lahví a nechte odležet.

Ilustrační foto: Image Professionals

 
Autor: lucie.s

Apetit magazín