Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosová panna cotta s tropickým ovocem

Kokosová panna cotta s tropickým ovocem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1967 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 74 g
Tuky 177 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

smetana 1 kelímek
kokosová
cukr ¼ hrnku
ovoce
tropické ovoce - mango, kiwi, papája, ananas

Postup

1

V malé misce rovnoměrně nasypte želatinu přes 3 lžíce studené vody. Dejte stranou, aby změkla.

2

Ve středním hrnci zahřejte kokosovou smetanu a kokosové mléko na středním plameni, dokud nezačnou strany bublat. Snižte teplotu a zašlehejte změklou želatinu za stálého míchání, abyste se ujistili, že se úplně rozpustí.

3

Naplňte velkou misku studenou vodou. Kokosovou směs přeceďte do misky, která se snadno vejde do misky s vodou. Vložte do misky s vodou, aby vychladla, a každých pár minut míchejte gumovou stěrkou, dokud směs nezačne houstnout. Pokud směs začne tuhnout, ihned ji vyjměte.

4

Vyjměte misku s kokosovou směsí z misky s vodou. Vylijte vodu a vytřete misku do sucha. V suché misce smíchejte smetanu a cukrářský cukr, dokud se cukr nerozpustí. Vmícháme do kokosové směsi.

5

Kokosovou směs rozdělte rovnoměrně do pudinkových pohárků. Nechte ztuhnout, alespoň 4 hodiny.

6

Chcete-li podávat, přejeďte nožem kolem vnitřního okraje formiček a každou panna cottu převraťte na servírovací talíř. Na každou lžící dejte nakrájené ovoce.

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

 
Autor: megan reeves

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...