Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kynuté vdolky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Snadné na 20 vdolků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2935 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 358 g
Tuky 98 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vdolky si z dětství pamatujeme snad všichni. Dopřejte si tuhle smaženou dobrotu téměř bez práce!

Suroviny

voda 250 ml
teplá
rozpuštěné, vychladlé
rum 2 PL
cukr 2 PL
sůl 1 špetka
droždí sušené 2 ČL
olej
na smažení
Na ozdobu
šlehaný
džem
či marmeláda

Postup

1

Suroviny vložte do pekárny a zapněte program Těsto. Po vykynutí z těsta vytvarujte 20 kuliček, udělejte do nich prstem důlek a nechte na vále ještě asi 30 minut kynout.

2

Obnovte důlek, ve fritovacím hrnci rozpalte olej (nebo ho nalijte vyšší vrstvu do kastrolu či pánve) a vdolky vložte stranou s důlkem do oleje. Přikryjte pokličkou, 5 minut smažte, pak odkryjte, vdolky obraťte a dosmažte i po druhé straně. Nechte je okapat na ubrousku a ozdobte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín