Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lasagne s batáty a ricottou v obálce

Lasagne s batáty a ricottou v obálce

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3514 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 354 g
Tuky 162 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pestré barvy, skvělá chuť

Suroviny

najemno nastrouhaný
nastrouhaná
ricotta 500 g
lasagne (těstovina) 4 ks
čerstvé pláty o rozměrech cca 24 x 16 cm nebo odpovídající množství menších
na tenké plátky
Na zálivku
olivový olej 60 ml
bazalka 2 hrsti
lístky, nadrobno nakrájené
nastrouhaná z biocitronu + k podávání

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C. Suroviny na zálivku důkladně promíchejte v misce a odložte.

2

V míse smíchejte parmazán, dvě třetiny mozzarelly a ricottu.

3

Z pečicího papíru si připravte 4 kusy o rozměrech cca 25 x 35 cm. Dva z nich položte na plech, vyskládejte na ně doprostřed vždy: těstovinový plát, na něj naneste čtvrtinu sýrové směsi, čtvrtinu batátů a čtvrtinu krájených rajčat. Vrstvy zopakujte a povrch posypte zbývající mozzarellou.

4

Zakryjte druhými dvěma kusy pečicího papíru a poskládejte okraje tak, aby vznikly ploché obálky (podrobný návod na přípravu balíčků najdete v článku tady). Pečte 40–45 minut, aby se vše propeklo. Balíčky opatrně otevřete. Lasagne pokropte zálivkou a posypte citronovou kůrou. Podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Apetit magazín