Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Obrácený banánový chlebíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2980 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 393 g
Tuky 115 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý dezert, který je tak dobrý, že zmizí dřív, než stihnete dovařit kávu. 

Suroviny

rozinky 100 g
sultánky
rum 50 ml
tmavý
velké, nebo 6 malých
zlatý sirup 6 PL
lze nahradit medem
vejce 1 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL

Postup

1

Sultánky namočte na 30 minut do rumu. Troubu předehřejte na 150 °C. Malou formu na chlebíček, nejlépe o rozměrech 23 x 13 cm, vyložte pečicím papírem. Dva banány nakrájejte na špalíky široké jako dno formy a pak je podélně překrojte. Na dno formy rozetřete zlatý sirup a vyložte ho půlkami banánů řeznou stranou dolů.

2

V robotu promixujte máslo a cukr. Přidejte vejce, zbylé banány, vanilkový extrakt a znovu rozmixujte. Vmíchejte mouku, kypřicí prášek, sultánky a ořechy. Těsto opatrně navršte na banány v pečicí formě.

3

Uhlaďte a pečte 45 minut nebo až špejli zapíchnutou do těsta vytáhnete čistou. Nechte 10 minut odpočinout a pak vyklopte. Podávejte teplé i studené se šlehačkou nebo zakysanou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Apetit magazín