Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečený losos v bylinkové strouhance & batátové hranolky
Pečený losos v bylinkové strouhance & batátové hranolky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečený losos v bylinkové strouhance & batátové hranolky

4.7/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3303 kcal
Bílkoviny 213 g
Sacharidy 281 g
Tuky 146 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle odlehčenou verzi fish & chips oceníte, pokud čekáte víc strávníků. Žádné zdlouhavé smažení. Připraveného lososa v bylinkové strouhance a batátové hranolky stačí jen rozložit na plechy a zbytek práce za vás odvede trouba.

Suroviny

oloupané a nakrájené na tenké hranolky
olivový olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhanka panko 120 g
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná + lístky navíc k podávání
najemno nastrouhaná z 1 citronu
chilli sušené 1 ČL
vločky
rozpuštěné
losos 800 g
4x 200g horní filet, zbavený kůže
majonéza
k podávání
klínky k podávání

Postup

1

Troubu rozehřejte na 200°C.

2

Tenké hranolky z batátů pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete podle chuti, promíchejte a v jedné vrstvě rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 30–35 minut dozlatova.

3

Mezitím připravte rybu. Do misky dejte strouhanku panko, nasekanou petrželku, jemně nastrouhanou citronovou kůru, chilli vločky a rozpuštěné máslo. Osolte a opepřete podle chuti a promíchejte.

4

Vrchní část a boky lososa obalte v bylinkové strouhance a vyskládejte na další plech vyložený pečicím papírem.

5

Batáty na plechu v polovině pečení promíchejte, aby se opékaly rovnoměrně ze všech stran. Pak je vraťte zpátky do trouby společně s připravenou rybou a pečte vše 12–15 minut dozlatova.

6

Podávejte s majonézou a klínky citronu, ozdobené lístky petrželky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/7

Apetit magazín