Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí ,raffaelo' kuličky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 58
Do 30 minut Velmi snadné 45 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 32438 kcal
Bílkoviny 924 g
Sacharidy 533 g
Tuky 2707 g
Vláknina 576 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na domácí ,raffaelo' kuličky obalené v kokosu, které připomínají oblíbený profesionální výrobek, koluje v mnoha domácnostech a v mnoha variantách. Tahle kombinace na domácí rafaelo je díky plněným ‚vlnkám‘ obzvlášť jemná a lahodná. Patří mezi oblíbené vánoční cukroví, které s přehledem zvládnete připravit na poslední chvíli.

 

Suroviny

tuk 250 g
100% tuk
nebo sušená smetana do kávy
sušenky 150 g
oplatky se světlou náplní (např. Vesna, Rodinné Vesna)
mandle 45 ks
spařené a oloupané

Postup

1

Tuk dejte do kastrůlku a na mírném ohni rozpusťte. Vsypte pět lžic sušeného mléka.

2

Vlnky vložte do utěrky nebo plastového sáčku a rozdrťte je paličkou na maso; můžete je také rozlámat a rozmixovat.

3

Drť z vlnek a cukr přisypte do rozpuštěného tuku. Hmotu propracujte a nechte vychladnout.

4

Lžící pak oddělujte kousky a tvořte kuličky; do každé můžete vložit mandli. Hotové koule obalujte ve strouhaném kokosu.

POZNÁMKA REDAKCE
Původní recept používal 5 kusů sušenek Vlnky se světlou náplní. Bohužel, Vlnky už se nevyrábí, nahradili jsme je tedy podobnou alternativou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

12.12.2017 10:46

Dobrý den, nemáte tip, čím nahradit vlnky?

04.06.2009 12:58
Dobrý den, také jsem zkoušela tento recept, jen jsem tuk nahradila rovnou máslem, mohlo ho být i méně než je napsáno v receptu. Ale všem moc chutnalo!!!
22.12.2007 00:43
Zkoušela jsem to minulý rok, ale 250 g tuku se mi zdálo moc. Pamatuji se, že mi to vůbec neztuhlo a musela jsem suroviny přidávat. Letos zkusím zkombinovat recept Salko + bílá čokoláda. Děkuji za tip.
04.09.2007 14:33
Recept se nachází v č.12/05, str.40
24.08.2007 14:30
Raffaelo se 100% tuekm se mi moc nezdá :( Já ho dělám takto: Salko (slazené kondenzované mléko) smíchám s 250 g kokosu a 1 polévkovou lžící rumu, tuto hmotu nechám pár hodin odležet a pak tvaruji kuličky, které plním mandlí a obaluji v kokosu. Zatím měly u každého úspěch.
25.12.2007 18:40
Moc děkuji za tento recept, loni jsme dělaly z toho 100% tuku a byl to humus, tento recept se jim fakt nepovedl. A mně bylo líto, že jiný nemám - no a objevila jsem ten váš a je senzační. Děkuji a přeji pěkné svátky všem
29.05.2006 17:24
Ahojda tento recept můžu jen doporučit. Dělali jsme kuličky jako vánoční cukroví a jen se po nich zaprášilo. :))
25.10.2006 00:07
Kokos se na kulicky nalepi dobre ? A obaluji se studene nebo horke kulicky ? Dekuji.
12.12.2007 16:09
Měkké máslo smíchám s cukrem a troškou kokosu, udělám kuličky do kterých vložím spařenou mandli, kuličky dám do mražáku. Mezitím si rozpustímve vodní lázni bílou čokoládu s křupinkami, zmrazené kuličky nejdříve ponořím do čokolády a nakonec je obalím v kokosu. Výsledek = krémové, křupavé Raffaelo s mandlí uvnitř.....ale dobrý nápad je rozdrtit vlnky :-)
16.12.2007 20:09
Ano, kokos se na kulicky opravdu dobře nalepí. Obaluje se za studena.

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...