Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rychlé cizrnové karbanátky
cizrnové karbanátky
ZDROJ: unsplash.com
sdílet:

Rychlé cizrnové karbanátky

3.8/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1537 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 140 g
Tuky 69 g
Vláknina 113 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Můžete je ogrilovat nebo osmažit

Suroviny

Karbanátky
slitá a propláchnutá
malá, nakrájená
petrželka hrst
nasekaná
a šťáva z jednoho citronu
kmín 2 ČL
koriandr čerstvý 2 ČL
+ na poprášení
sůl
pepř
olivový olej 4 PL

Postup

1

Do mixéru vložte prvních šest ingrediencí ze seznamu, opepřete, případně osolte, a krátce prošlehejte na hrubou kaši.

2

Přesuňte ji na pomoučenou pracovní plochu a vytvarujte čtyři placky (karbanátky).

3

Karbanátky trochu pomoučněte. V teflonové pánvi rozpalte olej a pečte je z každé strany asi dvě minuty – dokřupava. Podávejte v žemlích s cibulkou a oblíbeným dochucovadlem.

Jde to ještě zdravěji: Karbanátky potřete olivovým olejem a pečte v troubě pod grilem dohněda, 8–10 minut z každé strany. Po mexicku: Okořeňte pro změnu mletým či drceným chilli.

Tip: Naší variantě falafelu dodá správný říz mexická salsa Cholula z papriček Piquin a Chile rojo de arbol. Vydrží zhruba půl roku a má šroubovací dřevěný uzávěr. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

06.10.2008 10:33
Mno, tohle spíš vypadá jako recept na falafel (i když lehce upravený) :-)
08.03.2008 17:49
spis lusteninovy ne?
23.03.2008 16:46
Zeleninovy karbanatky mam moc rada, ale bohuzel jsem v tomto receptu zadnou zeleninu nenasla :-(
02.09.2007 12:59
Recept se nachází v č.6/05, str.10

Apetit magazín