Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šunkofleky se slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 244
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3085 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 404 g
Tuky 97 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šunkofleky patří mezi ta jídla, která žádný přesný recept nepotřebují a tím dávají prostor pro nemalou improvizaci. Ovšem určité finty, aby z obyčejných flíčků vznikl gurmánský zázrak, máme: máslo na dně pekáče, těstoviny uvařené spolu s uzeným masem a taky ta trocha pepře navrch. Zbytek úspěchu je jen ve vašich rukou.

Suroviny

široké nudle a fleky 500 g
na kostičky
libové, na kostičky
vejce 5 ks
prošlehaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
k podávání

Postup

1

Flíčky a uzené maso dejte do vroucí osolené vody a uvařte je podle návodu na obalu.

2

V remosce nebo pekáči rozpusťte máslo.

3

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

4

Slaninu lehce opečte na pánvi.

5

S uvolněným tukem ji přelijte do mísy, přidejte flíčky s uzeným masem a prošlehaná, osolená a opepřená vejce.

6

Směs promíchejte, přesuňte do pekáče a dejte na 15 minut zapékat, aby byly šunkofleky krásně zlaté. Podávejte s kyselou okurkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín