Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šunkofleky s uzeným bůčkem
Šunkofleky
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Šunkofleky s uzeným bůčkem

4.3/5 Počet hodnocení: 23
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2926 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 213 g
Tuky 162 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stálice české kuchyně. Vlajková loď kuchařských začátečníků. Rychlé a snadné jídlo, které nasytí davy. To všechno jsou šunkofleky! Zkuste je s námi – krok za krokem.

Suroviny

těstoviny 400 g
vejce 4 ks
mléko 200 ml
olej
na vymaštění formy
sůl
pepř

Postup

1

Ve velkém hrnci uveďte do varu osolenou vodu. Do vroucí vody vhoďte těstoviny, promíchejte je, aby se neslepily a nepřichytily ke dnu, a vařte je do poloměkka. Proti slepování pomáhá i trocha rostlinného oleje.

2

Dobře opláchnutý uzený bůček uvařte doměkka (vývar můžete poté použít jako základ pro polévku: přidejte propláchnuté krupky, kořenovou zeleninu, cibuli, brambory nakrájené na kostky a vše uvařte).

Pak maso pokrájejte na kostičky.

3

Rozpalte troubu na 200 °C.

4

Uvařené těstoviny vsypte do vymaštěné zapékací formy a přidejte uzené maso. Opepřete a důkladně promíchejte.

5

Ve studeném mléce prošlehejte vejce. Směs osolte a rovnoměrně rozlijte na těstoviny s masem; můžete všechno znovu promíchat.

6

Zapékací formu nebo pekáč dejte do trouby a pečte, aby těstoviny zezlátly a byly pěkně křupavé.

Podávejte s kyselou okurkou nebo salátem z kysaného zelí.

Související články

Komentáře

18.04.2009 14:11
je to opravdová dobrota :)

Apetit magazín