Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2450 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 187 g
Tuky 136 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborný tip na prázdninový rodinný oběd – kapusta dodá vitaminy, klobáska sytost a sýr lahodnou krustičku. 

Suroviny

+ navíc na zapékání
nakrájená nadrobno
zbavená střívka
kapusta 300 g
na nudličky
těstoviny 320 g
cappelletti nebo jiné krátké těstoviny
gouda 150 g
nebo sýr fontina
strouhaný

Postup

1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu al dente. Na másle zpěňte cibuli. Přidejte rozdrobenou čerstvou klobásu a opékejte 3 minuty. Vmíchejte kapustu, sběračku vroucí vody a duste přiklopené 10 minut.

2

Troubu rozehřejte na 200°C. Uvařené těstoviny promíchejte s fontinou či goudou a lžící parmazánu a opepřete. Dejte do máslem vytřené zapékací nádoby, posypte lžící parmazánu, poklaďte máslem a zapékejte 15–20 minut.

NĚCO NAVÍC
Čerstvé klobásy koupíte v supermarketu během grilovací sezony. Nejlepšíjsou ale italské klobásky salsiccia, které dostanete v italských lahůdkářstvích. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7