Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Quinoový burger se žampiony
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1908 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 193 g
Tuky 85 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V redakci jsme k tomuhle receptu přistupovali s mírnou nedůvěrou, když jsme ale burger ochutnali, zamilovali jsme se! Žádná z přísad v chuti nepřevládá a jejich kombinace je prostě skvostná. 

Suroviny

tofu 150 g
hedvábné, pevné (viz Něco navíc), okapané
kaštany 227 g
konzerva vodních (pod názvem water chestnuts v asijských obchodech), slité, propláchnuté
vejce 1 ks
česnek 2 stroužky
drcený
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
130 g
quinoové vločky 1,5 hrnku
olivový olej 2 PL
celozrnné, přepůlené
lusky cukrového hrášku našikmo nakrájené, k podávání
plátky, k podávání
daikon, k podávání
zázvor nakládaný
k podávání
sezamová semínka
černá, k podávání
koriandr čerstvý
k podávání
Na wasabi majonézu
tofu 300 g
hedvábné, měkké (viz Něco navíc)
rýžový ocet 2 ČL
wasabi ½ ČL
pasta
sůl mořská 1 ČL
vločková

Postup

1

Dejte žampiony do kuchyňského robotu a několika pulzy je nasekejte nahrubo. Přesypte do mísy. Do uvolněného robotu dejte tofu a vodní kaštany a nasekejte nadrobno. Přidejte k žampionům spolu s tahini, vejcem, česnekem, solí, pepřem a 1/3 quinoových vloček. Promíchejte a ze vzniklé hmoty vytvarujte 4 burgery. Obalte je ve zbylých quinoových vločkách a lehce vločky přitiskněte.

2

V pánvi na středním plameni rozehřejte olej a opékejte na něm burgery zhruba 4 minuty po každé straně dozlatova.

3

Dejte všechny přísady na wasabi majonézu do uvolněného robotu a rozmixujte dohladka.

4 Spodní půlku housek potřete vždy 2 lžícemi wasabi majonézy, na ni položte burger a navrch lusky cukrového hrášku, tenké plátky okurky a ředkve, nakládaný zázvor a posypte sezamem a koriandrem. Přiklopte horní půlkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Hedvábné tofu pevné i měkké (silken tofu firm a soft) se prodává v tetrapakové krabičce a má opravdu hebkou konzistenci, kterou jsme si oblíbili. Koupíte ho třeba i v Tescu, ale jistojistě v asijských obchodech, např. www.umodrehoslona.com.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8