Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s pečeným ratatouille a masovými kuličkami

Těstoviny s pečeným ratatouille a masovými kuličkami

4.6/5 Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2373 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 228 g
Tuky 89 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojením dvou oblíbených hitů - masových kuliček a ratatouille - vznikne absolutně dokonalá večeře!

Suroviny

nadrobno
česnek 2 stroužky
drcený
malá, na kostky
na kostičky
olivový olej 2 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
konzerva třešňových rajčátek
nebo chilli džem
strouhaný, k podávání
Na masové kuličky (cca 24 ks)
bílé, čerstvé, nahrubo rozmixované
mléko 60 ml
vejce 1 ks
česnek 2 stroužky
drcený
oregano 1 špetka
sušené
petrželka 2 PL
nasekaná

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Připravte kuličky: Pečivo pokropte mlékem a nechte vsáknout. Promíchejte s ostatními přísadami, řádně osolte a opepřete.

2

Pak ze směsi vytvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte zhruba 25 minut dozlatova.

3

Mezitím do pekáče dejte cibuli, česnek, cuketu a papriku, pokapejte 2 lžícemi olivového oleje a osolte. Dejte do trouby, klidně ke kuličkám, ale na jinou mřížku.

4

Zeleninu pečte 30 minut. Upečené koule přidejte k hotové zelenině, přimíchejte konzervovaná rajčata a sladkou omáčku nebo chilli džem, promíchejte a pečte ještě dalších 15 minut společně.

5

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte je a promíchejte se směsí z pekáče. Podávejte s parmazánem.

NĚCO NAVÍC
V rámci zjednodušení můžete použít i kupované mražené masové kuličky (např. v Ikea jsou k dostání za 179Kč/1kg).

Oběd na další den

Chléb pita s masovými kuličkami

1 Připravte o polovinu více masových kuliček (nebo rovnou jednou tolik, zbytek můžete zamrazit) a upečte je na plechu spolu s ostatními. Pak je naplňte do kapes z chleba pita spolu s nakrájenou salátovou okurkou a natrhaným ledovým salátem či další zeleninou podle chuti. Dip připravte ze 150g bílého jogurtu, 1 drceného stroužku česneku, 1 lžíce panenského olivového oleje a lžíce nasekaného kopru nebo máty. Přenášejte dip odděleně, aby nerozmáčel chleba. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/9