Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut na 6 skleniček po 250ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4211 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 1020 g
Tuky 6 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Kombinace sladké a ostré chuti se hodí ke zdobení chuťovek na party, k výrazným sýrům a potěší i jako neobvyklý dárek.

Suroviny

chilli paprička 150 g
čerstvé, dlouhé, červené, bez semen, nahrubo nakrájené
150 g
červené kapie očištěné a nakrájené nahrubo
želírovací cukr 1 kg
2:1
jablečný ocet 600 ml
1 Chilli papričky dejte do mixéru a nasekejte nadrobno. Přisypte kapie a sekejte dál, až je směs rozmixovaná opět nadrobno, ale ne na kaši.

2 Na mírném plameni rozpusťte cukr v octě – bez míchání. Přidejte chilli směs a přiveďte k varu. Zprudka vařte 10 minut. Vypněte a nechte vychladnout. Během chladnutí bude džem houstnout. Asi po 40 minutách, kdy jsou paprikové kostičky více či méně rozptýleny v želé, můžete plnit sklenice (případně jednou zlehka promíchejte, aby se kousky ve směsi rozptýlily rovnoměrněji). Zavíčkujte a krátce sterilujte.

S ČÍM SI TO DÁT
Chilli džem doporučujeme podávat třeba se slanými krekry a kozím sýrem.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit