Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chilli džem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Snadné na 6 skleniček po 250ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4252 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 1028 g
Tuky 6 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace sladké a ostré chuti se hodí ke zdobení chuťovek na party, k výrazným sýrům a potěší i jako neobvyklý dárek. Připravte si chilli džem a objevujte jeho spektrum využití.

Suroviny

červená, čerstvá, nahrubo
nahrubo
želírovací cukr 1 kg
2:1
jablečný ocet 600 ml

Postup

1

Chilli papričky dejte do mixéru a nasekejte nadrobno. Přisypte kapie a sekejte dál, až je směs rozmixovaná opět nadrobno, ale ne na kaši.

2

Na mírném plameni rozpusťte cukr v octě – bez míchání. Přidejte chilli směs a přiveďte k varu. Zprudka vařte 10 minut. Vypněte a nechte vychladnout.

3

Během chladnutí bude džem houstnout. Asi po 40 minutách, kdy jsou paprikové kostičky více či méně rozptýleny v želé, můžete plnit sklenice (případně jednou zlehka promíchejte, aby se kousky ve směsi rozptýlily rovnoměrněji). Zavíčkujte a krátce sterilujte.

S ČÍM SI TO DÁT
Chilli džem doporučujeme podávat třeba se slanými krekry a kozím sýrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...