0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chilli džem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Snadné na 6 skleniček po 250ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4252 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 1028 g
Tuky 6 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace sladké a ostré chuti se hodí ke zdobení chuťovek na party, k výrazným sýrům a potěší i jako neobvyklý dárek.

Suroviny

chilli paprička 150 g
červené, nahrubo
paprika kapie 150 g
nahrubo
želírovací cukr 1 kg
2:1
jablečný ocet 600 ml

Postup

1

Chilli papričky dejte do mixéru a nasekejte nadrobno. Přisypte kapie a sekejte dál, až je směs rozmixovaná opět nadrobno, ale ne na kaši.

2

Na mírném plameni rozpusťte cukr v octě – bez míchání. Přidejte chilli směs a přiveďte k varu. Zprudka vařte 10 minut. Vypněte a nechte vychladnout.

3

Během chladnutí bude džem houstnout. Asi po 40 minutách, kdy jsou paprikové kostičky více či méně rozptýleny v želé, můžete plnit sklenice (případně jednou zlehka promíchejte, aby se kousky ve směsi rozptýlily rovnoměrněji). Zavíčkujte a krátce sterilujte.

S ČÍM SI TO DÁT
Chilli džem doporučujeme podávat třeba se slanými krekry a kozím sýrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit