Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Antipasti olivy & sýr
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2062 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 64 g
Tuky 178 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Crostini, bruschetta, ciabatta... Jaké zvolíte pečivo a jak je opečete, je zcela na vás! Chléb můžete podávat čerstvý, opéct nasucho v toustovači nebo potřený olejem na grilovací pánvi, jako jsme to udělali my. Prim tu hraje kombinace čerstvého sýra a kvalitních oliv!

Suroviny

olivový olej
na potření
Na sýrovou pomazánku
čerstvý
z 1/2 citronu
Na olivovou tapenádu
vypeckované
olivy kalamata
kapary 2 PL
rozmarýn 2 PL
lístky, nadrobno
olivový olej extra panenský 4 PL

Postup

1

Ciabattu nakrájejte na plátky, potřete olejem a opečte na grilu či grilovací pánvi.

2

Na sýrovou pomazánku promíchejte mascarpone s kozím sýrem a citronovou kůrou. Dejte do servírovací misky.

3

Olivy rozmixujte v robotu s kapary, rozmarýnem a olivovým olejem na hrubou pastu. Přemístěte do servírovací misky. Podávejte s opečeným chlebem a sýrem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...