Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5058 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 533 g
Tuky 290 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

60%
máslo 170 g
třtinový cukr 300 g
vejce 2 ks
cukr 80 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Čokoládu nalámejte do misky, přidejte máslo, posaďte na rendlík s vroucí vodou a zahřívejte a neustále míchejte, abyste získali hladký krém.

3

Vmíchejte cukr, vejce, rozmačkanou dužinu z 1 avokáda a promíchejte do hladka.

4

Nakonec vmíchejte mouku.

5

Vzniklé těsto nalijte do formy o rozměrech zhruba 9 × 13 cm.

6

Pečte asi 20 minut. Smetanu ušlehejte dotuha.

7

Druhé avokádo rozmixujte tyčovým mixérem, pak ho smíchejte s cukrem a vše opatrně vmíchejte ke šlehačce. Směsí ozdobte nakrájené brownie.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: hiresm

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...