Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Borůvkový lívanec z trouby
Borůvkový lívanec z trouby
ZDROJ: Immediate Media
sdílet:

Borůvkový lívanec z trouby

4/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1380 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 228 g
Tuky 36 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lívanec z trouby bychom překřtili na líný lívanec. Nemusíte totiž stát u plotny a hlídat pánev, nic zdlouhavě obracet a tvořit. Zkrátka těsto nalijete do pekáčku a upečete. Hotový sladký sen!

Suroviny

rozpuštěné + navíc na vymazání formy
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
vejce 1 ks
mléko 250 ml
nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
na poprášení
nebo borůvkový kompot nebo zmrzlina, k podávání

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180°C. Plech o rozměrech 25 x 20 x 2 cm vymažte máslem. Mouku s práškem do pečiva dáme do mísy a vmícháme vejce, mléko, máslo a krupicový cukr. Vmíchejte pomerančovou kůru a 50 ml šťávy. 

2

Těsto přendejte do formy a urovnejte stěrkou povrch. Navrch nasypte borůvky a pečte 20 minut, nebo dokud při lehkém stlačení středu nebudete mít pocit, že už je lívanec propečený. Poprášte moučkovým cukrem a podávejte s dalšími borůvkami, borůvkovým kompotem nebo zmrzlinou.

Fotografie i recept převzaty z BBC Good Food.

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...