Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramboráky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 298
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1572 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 258 g
Tuky 26 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramboráky jsou zázrak doslova z ničeho. Stačí vám prosté struhadlo nebo robot, trocha cviku a slibujeme, že budete za hvězdu.

Suroviny

moučné
vejce 2 ks
česnek 4 stroužky
sůl
pepř
čerstvě mletý
majoránka (drhnutá) 3 PL
nebo olej na smažení

Postup

1

Oloupané brambory osušte a nastrouhejte, nechte vykapat tekutinu a osušte je pevným kuchyňským papírem nebo vymačkejte v utěrce. Pak je v míse s vejcem, moukou, prolisovanám česnekem, solí, pepřem a rozemnutou majoránkou zpracujte na těsto.

Suroviny na bramborák

2

Na široké pánvi na středním plameni zahřejte tuk.

Pak do pánve po lžíci až dvou dávejte těsto a spodkem lžíce z něj tvarujte co nejtenčí placku. Počet bramboráků přizpůsobte velikosti pánve – neměly by se dotýkat. Opečte je z obou stran dozlatova. Pokud máte jen malou pánev, připravujte na ní pouze jeden bramborák.

Těsto na bramborák

3

Jestliže bramboráky připravujete na větším množství tuku, přebytečnou mastnotu z nich odsajte kuchyňským papírem.

Hotové bramboráky

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...