Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramboráky s uzeným masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 38
Do 75 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1486 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 237 g
Tuky 23 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cmundou vylepšenou o uzený bůček nebo slaninu rozhodně nikoho neurazíte. Tahle klasika se totiž nikdy neomrzí. Můžete ji servírovat s kyselým zelím nebo jen tak – samostatně! Bramboráky s uzeným masem si užijte jako vydatnou večeři nebo senzační křupavou přílohu z brambor k masovým směsím.

Suroviny

oškrábané
mléko 200 ml
horké
vejce 1 ks
česnek 4 stroužky
až 6 stroužků, rozetřený
majoránka (drhnutá) 1 ČL
vrchovatá
na kostky
jarní cibulka 2 ks
na kolečka
sůl
na smažení

Postup

1

Oškrábané brambory nastrouhejte na jemném struhadle. Nechte je tři minuty stát a pak z nich vymačkejte vodu.

2

Zalijte je horkým mlékem a přidejte ostatní suroviny kromě sádla. Promíchejte.

3

V pánvi rozehřejte lžíci sádla. Nalijte na něj menší naběračku těsta a spodní stranou naběračky ho rozetřete.

4

Na středním plameni smažte po obou stranách dozlatova.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Komentáře

20.02.2008 08:13
Recept se nachází v č.7/07, str.32

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...