Cmundou vylepšenou o uzený bůček nebo slaninu rozhodně nikoho neurazíte. Tahle klasika se totiž nikdy neomrzí. Můžete ji servírovat s kyselým zelím nebo jen tak – samostatně! Bramboráky s uzeným masem si užijte jako vydatnou večeři nebo senzační křupavou přílohu z brambor k masovým směsím.
Suroviny
brambory
750
g
oškrábané
mléko
200
ml
horké
mouka pšeničná hladká
100
g
vejce
1
ks
česnek
4
stroužky
až 6 stroužků, rozetřený
majoránka (drhnutá)
1
ČL
vrchovatá
uzené maso
100
g
na kostky
jarní cibulka
2
ks
na kolečka
sůl
na smažení
Postup
1
Oškrábané brambory nastrouhejte na jemném struhadle. Nechte je tři minuty stát a pak z nich vymačkejte vodu.
2
Zalijte je horkým mlékem a přidejte ostatní suroviny kromě sádla. Promíchejte.
3
V pánvi rozehřejte lžíci sádla. Nalijte na něj menší naběračku těsta a spodní stranou naběračky ho rozetřete.
4
Na středním plameni smažte po obou stranách dozlatova.
Komentáře