Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborový salát se slaninou a modrým sýrem
Bramborový salát se slaninou a modrým sýrem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Bramborový salát se slaninou a modrým sýrem

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1195 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 117 g
Tuky 64 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Coby příloha salát vystačí pro 4 osoby, pokud ho povýšíte na hlavní jídlo, pochutnají si na něm 2 lidé.

Suroviny

lze nahradit salátovými (typ A)
sůl
Na dresink
lze nahradit gazdovskou, na kostičky
jarní cibulka 4 ks
na kolečka
roquefortu lze nahradit jiným sýrem s modrou plísní, rozdrobený, na kostičky

Postup

1

Brambory vydrhněte kartáčkem, větší nakrájejte na půl či na čtvrtky. Uvařte je v osolené vodě doměkka (méně je více), trvá to okolo 20 minut. Důkladně sceďte.

2

Slaninu opečte na pánvi dokřupava a dozlatova, pak ji nechte zchladnout. V míse smíchejte 3/4 jarních cibulek (včetně zelených částí), zakysanou smetanu a sýr s modrou plísní, ten přitom rozmačkejte. Promíchejte s bramborami a většinou slaniny. Podávejte posypané zbývající slaninou a cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...