Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborový salát ve stylu newyorských deli
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 880 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 111 g
Tuky 44 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahůdkářství (deli) vlastněná původně židovskými přistěhovalci nabízela typické delikatesy, v nichž nechybí cibule, okurky a majonéza.

Suroviny

lze nahradit salátovými (typ A)
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na dresink
majonéza 4 PL
hořčice americká 1 PL
plnotučnou nebo jinou jemnější
nadrobno + 1 lžička láku
nadrobno
kopr svazek
nasekaný

Postup

1

Brambory vydrhněte kartáčkem, větší nakrájejte na půl či na čtvrtky. Uvařte je v osolené vodě doměkka, tak akorát, aby se nerozpadaly, trvá to okolo 20 minut. Důkladně sceďte.

2

V míse promíchejte majonézu, hořčici, okurky, lák, šalotku a kopr. Vsypte brambory a promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete a znovu promíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...