Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brambory a fazolky z plechu či grilu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 958 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 118 g
Tuky 42 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá příloha ke grilovanému masu! Klasika v podobě pečených brambor a zelených fazolek. Kromě masa je zkombinujte ještě s tatarkou či hořčičnou omáčkou – hotová mana nebeská!

Suroviny

neloupané, vydrhnuté, lze použít zámecké brambory
olivový olej 3 PL
česnek 2 stroužky
podrcené
rozmarýn 1 PL
lístky nasekané
sůl
fazolky zelené 300 g
očištěné

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 °C, plech vyložte pečicím papírem. Brambory smíchejte v míse se 2 lžícemi oleje, česnekem, rozmarýnem a solí a rozprostřete na připravený plech. Pečte 30 minut, pak přidejte na plech fazolky, promíchané se zbylou lžící oleje. Pečte dalších cca 10 minut, aby fazolky změkly. Podávejte k rostbífu.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte dostatečně velký gril, můžete brambory připravit i na něm – brambory klidně dejte rovnou na mřížku, fazolky můžete ‚jistit‘ položením na plát alobalu, aby nepropadly. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...