Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Candát v mořské krustě s ratatouille

Candát v mořské krustě s ratatouille

2/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 813 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 32 g
Tuky 41 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý pečený candát podle šéfkuchaře Romana Pauluse.

Suroviny

candát 1 ks
přibližně kilový, vykuchaný
tymián svazek
pepř
sůl mořská 1,5 kg
olivový olej 3 PL
paprika 200 g
mix červená, zelená, žlutá - pokrájené na kostičky
cibule 100 g
pokrájená na drobno
česnek 2 stroužky
plátky
cuketa 100 g
pokrájená i se slupkou na kostičky
lilek 100 g
pokrájený na kostičky
rajče 100 g
pokrájené na kostičky
100 ml
Martini
rozmarýn svazek

Postup

1

Candáta očistěte, vykrojte žábry, ale nechejte šupiny - mořská krusta se na ně nepřilepí. Rybu naplňte tymiánem a rozmarýnem, uvnitř osolte a celou opepřete. Bílky ušlehejte a smíchejte s mořskou solí. Na dno pekáče dejte polovinu připravené krusty, navrch položte rybu a zakryjte ji zbytkem bílků se solí. Pečte při 200 °C, v horkovzdušné troubě při 180 °C asi 45 minut.

2
Vyndejte z trouby, nechte 5 minut odstát, krustu nařízněte nožem a sejměte ji. Poté pomocí rybího nože odstraňte kůži a připravte filátka.

3
Na pánvi si rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a papriku. Krátce poduste, přidejte lilek, cuketu a zastříkněte martini. Chvíli povařte a nakonec přidejte rajčata. Osolte a opepřete.

Tip: solnou krustu můžete klidně promíchat s kůrou nastrouhanou z jednoho citronu - krásně ji provoní. Po upečení krustu z ryby sundejte, aby se sůl dál nevpíjela do masa. Použitou solnou skořápku vyhoďte.

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...