Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 29
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1552 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 206 g
Tuky 57 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ačkoliv vám v receptu radíme nechat čokoládovou rýži důkladně vychladnout, chutnat vám bude i horká, právě vytažená z trouby.

Suroviny

na vymazání formy
rýže 65 g
krátkozrnná
čokoláda na vaření 150 g
mléko 750 ml
vanilkový extrakt 1 PL
holandského typu
strouhaná, na dokončení

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. Máslem vymažte nízkou zapékací formu. Vsypte na dno rýži a posypte ji cukrem. Čokoládu, mléko a vanilkový extrakt prohřejte v hrnci či mikrovlnce, dokud se čokoláda nerozpustí a mléko nebude horké.

2

Přelijte směs přes rýži a dejte na 1 hodinu péct. Dejte na 10 minut zchladnout a posypte kakaem. Nechte důkladně vychladit, před servírováním můžete posypat nastrouhanou čokoládou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...