Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cukeťáky - cuketové bramboráky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 340
Do 50 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 223143 kcal
Bílkoviny 5031 g
Sacharidy 47587 g
Tuky 18 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborák osvěžený cuketou a zahuštěný ovesnými vločkami? Ano! A je zatraceně skvělý. Pokud hledáte lehčí verzi oblíbené české klasiky, potom bramboráky z cukety vyzkoušejte. Cukeťáky jsou syté a proto zastoupí hlavní jídlo, ale také je vyzkoušejte jako bramborovou přílohu k masu, nebo svačinku na cesty. O ten nejlepší recept na cuketové bramboráky se rádí podělíme – tady je!

Suroviny

brambory 250 kg
oloupané, osušené, nastrouhané
cuketa 250 g
nastrouhaná
vejce 1 ks
podle potřeby
česnek 2 stroužky
utřené
sůl
pepř
majoránka (drhnutá) 1 hrst
nebo více, podle chuti
lze nahradit olejem, na smažení

Postup

1

Brambory a cuketu smíchejte v míse s vločkami a nechte asi půl hodiny stát, aby vločky nasákly.

2

Pak smíchejte s vejcem, moukou, česnekem, solí, pepřem a majoránkou na těsto.

3

Na pánvi na středním plameni zahřejte tuk (množství tuku přizpůsobte druhu pánve – na nepřilnavé stačí lžíce či dvě).

4

Pak na ni po lžíci až dvou dávejte těsto a tvarujte z něj placičky. Počet bramboráků přizpůsobte velikosti pánve tak, aby pokrývaly co největší plochu, ale nedotýkaly se. Opečte je z obou stran dozlatova.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...