Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 37
Do hodiny Snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2588 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 19 g
Tuky 229 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při přípravě tohoto pokrmu jsme se inspirovali oblíbeným italským receptem na vitello tonnato – plátky vařeného studeného telecího masa zalitého tuňákovou omáčkou. Tuňákové omáčce to ale sluší i s noky a cuketou.

Suroviny

tuňák 100 g
konzerva, scezená
ančovičky (konzerva) 3 ks
řezy
kapary 2,5 PL
solené, drobné, opláchnuté, okapané
olivový olej panenský 80 ml
+ další na pokapání
majonéza 150 g
kvalitní
gnocchi bramborové
podle základního receptu
malá, nakrájená
k podávání
skrojky k podávání
pepř růžový
k podávání

Postup

1

Rozmixujte tuňáka, sardelové řezy, 1/2 lžíce kaparů, citronovou šťávu a 60 ml olivového oleje dohladka. Přidejte majonézu a promíchejte.

2

V nepřilnavé pánvi rozehřejte 1/2 lžíce oleje a vsypte zbylé kapary. Smažte 2–3 minuty dokřupava. Dejte stranou.

3

Rozehřejte v pánvi zbylý olej. Přidejte uvařené noky a cuketu (nakrájenou na kostičky nebo tenké plátky) a opékejte dozlatova.

4

Podávejte přelité tuňákovou omáčkou, doplněné kapary, dílky citronu a olivami a posypané růžovým pepřem a pokapané olejem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...