Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Základní bramborové gnocchi

Základní bramborové gnocchi

3.7/5 Počet hodnocení: 42
Více než hodinu Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2105 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 257 g
Tuky 74 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Doporučujeme připravit alespoň dvojnásobné množství. Část (neuvařených) noků rozložte v jedné vrstvě na lehce pomoučněný tác a zamrazte. Pak sesypte do sáčku, dobře uzavřete; v mrazáku je lze uchovat zhruba půl roku.

Suroviny

moučné, varný typ C
sůl 1 kg
hrubá, na pečení
strouhaný
prosátá + na vál
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Do pekáčku nasypte hrubou sůl ve vrstvě vysoké asi 3 cm a rozložte na ni omyté a osušené brambory. Pečte téměř 1 hodinu, až budou brambory uvnitř měkké. Vyjměte a nechte trochu zchladnout.

2

Brambory přepulte a lžící vyberte dužinu do mísy. Rozšťouchejte dohladka. Přidejte parmazán a mouku, osolte a opepřete, promíchejte. Přidejte žloutky a zpracujte, až se hmota začne spojovat. Na pomoučněné pracovní ploše hněťte asi 1 minutu na soudržné těsto.

3

Těsto rozdělte na 4 díly a vytvořte válečky dlouhé asi 30 cm. Rozkrájejte je na 5 cm dlouhé noky a rozložte je na pomoučněný plech či tác.

4

Noky vařte po částech ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty, až vyplavou k hladině. Vybírejte je děrovanou sběračkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...