Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1285 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 107 g
Tuky 75 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podobně můžete krém připravit i z cukety.

Suroviny

vývar kuřecí 500 ml
mražený hrášek 400 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bazalka hrst
lístky
mozzarellové kuličky na ozdobu

Postup

1

Nadrobno pokrájenou 1 cibuli opečte na 2 lžících másla, aby zesklovatěla. Přidejte 500 ml drůbežího vývaru, 400 g mraženého hrášku, mořskou sůl, čerstvě mletý pepř a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 4 minuty doměkka. Přilijte 150 ml smetany ke šlehání a hrst lístků bazalky. Rozmixujte a podávejte ozdobené mozzarellovými kuličkami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...