Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hráškový krém s krutony a osmaženou slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 26
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4350 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 193 g
Tuky 327 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tato prvorepubliková polévka si zaslouží vytáhnout a oprášit nejlepší porcelán.

Suroviny

malá, najemno
pórek 1 ks
malý, pouze zelená část, na tenké proužky
česnek 1 stroužek
na plátky
vývar kuřecí 800 ml
mražený hrášek 500 g
sůl
pepř bílý
Česnekové krutony
lze nahradit 1 stroužkem česneku utřeným se solí

Postup

1

V hrnci na másle krátce opečte cibulku, jen aby zesklovatěla. Přidejte česnek, zele- nou část pórku a krátce opečte doměkka. Zalijte kuřecím vývarem, krátce povařte, přidejte mražený hrášek a vařte jen tak dlouho, dokud hrášek nepovolí; trvá to zhruba 4 minuty.

2

Polévku důkladně rozmixujte, pokud ji chcete opravdu jemnou, můžete ji ještě propasírovat. Dochuťte solí a čerstvě mletým bílým pepřem.

3

Toustový chléb nakrájejte na kostičky a upečte v troubě dozlatova. Na másle osmahněte česnekovou pastu a promíchejte ji s opečenými krutony. Slaninu osmažte a krutony ještě obalte ve vypečeném tuku.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...