Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Husí krev na cibulce

Husí krev na cibulce

3.8/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1794 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 99 g
Tuky 101 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční lahůdka, která v menu husích hodů nesmí chybět.

Suroviny

husa 300 ml
pouze čerstvá husí krev (není jisté, kolik jí dostanete, odměřte ji a uzpůsobte tomu množství pečiva)
necelé, nakrájené na kostičky
majoránka (čerstvá)
jen lístky a nedřevnaté části
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 1 stroužek
nebo dle chuti, drcený
husí sádlo 3 PL
menší kus, nakrájená najemno

Postup

1

Rohlíky zalijte krví. Přidejte trochu majoránky, sůl, pepř a česnek. V pánvi rozehřejte sádlo a osmahněte na něm cibuli doměkka. Přidejte pečivo s krví a duste, dokud krev nepřipomíná barvou jelítkový prejt. Podle chuti dolaďte majoránkou, solí a pepřem.

2

Podávejte s pečivem jako předkrm nebo s bramborovou kaší jako hlavní jídlo.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...