Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.4/5 Počet hodnocení: 36
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3008 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 421 g
Tuky 120 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý moučník plný zdravých přísad.

Suroviny

lněná semínka 50 g
zlaté, mleté
vanilka ½ ČL
pravá
mletá
sůl 1 špetka
jablečná šťáva 500 ml
mošt
mouka pohanková hladká 100 g
mouka rýžová 100 g
kypřicí prášek do pečiva 4 ČL
rozinky 100 g
jablko 300 g
oloupaná, bez jádřinců, nakrájená na menší kousky
či rýžový sirup
olej 100 ml
sezamový nebo slunečnicový

Postup

1

Mleté lněné semínko povařte s moštem, kořením a špetkou soli 3–5 minut, vlijte do mísy a nechte zchladnout.

2

Mezitím v míse smíchejte všechny suché ingredience.

3

Ke lněnému semínku s moštem přilijte sirup a olej a prošlehejte ručním šlehačem. Vlijte do mísy se suchými surovinami, přidejte jablka a promíchejte. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech a pečte cca 35–40 minut v troubě vyhřáté na 180 ºC. Vynikající je s teplým pyré z povařených rozmixovaných a ochucených jablek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...