Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4070 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 582 g
Tuky 152 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Září jako slunce v babím létě!

Suroviny

oloupané, zbavené jádřinců, na tenké klínky
citron ½ ks
šťáva
skořice ¼ ČL
mletá
třtinový cukr demerara 2 PL
hotová vanilková omáčka, (prodává ji např. IKEA) možno nahradit zmrzlinou, k podávání
Na drobenku
máslo 175 g
vychlazené, na kostičky
sůl 1 špetka
nebo 1/2 lžičky, chcete-li zaexperimentovat se slanější chutí drobenky

Postup

1

Na drobenku zpracujte v robotu nebo rychle promněte rukama mouku a máslo na směs připomínající strouhanku. Vmíchejte cukr a sůl. Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C.

2

Ve velké zapékací míse promíchejte jablka s ostružinami, citronovou šťávou, krupicovým cukrem a skořicí. Rovnoměrně posypte drobenkou a pak cukrem demerara. Pečte 50 minut, aby povrch zezlátl a šťáva probublávala podél stěn. Vyjměte z trouby a nechte 10 minut odpočívat. Podávejte s omáčkou či zmrzlinou.

NĚCO NAVÍC
Krambl lze zamrazit, ale ještě neupečený, zato rovnou ve vhodné zapékací míse.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...