Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Japonský rýžový sendvič onigirazu
Japonský rýžový sendvič onigirazu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Japonský rýžový sendvič onigirazu

3.9/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4044 kcal
Bílkoviny 297 g
Sacharidy 362 g
Tuky 93 g
Vláknina 318 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Málem se nechce věřit, že tyhle skvělé balíčky – spojení tradiční japonské tvarované rýže a sendvičů – byly vynalezeny teprve před třiceti lety. Vhodné pro kteroukoli denní dobu!

Suroviny

Na rýži
rýže suši 2 hrnky
rýžový ocet 2 PL
sůl mořská ½ ČL
Na náplň
tuňák (konzerva) 2 ks
menší konzerva, ve vlastní šťávě, slitá
majonéza 5 PL
sójová omáčka 3 PL
nebo méně
sriracha 2 ČL
nebo méně
Na dokončení
řasa nori 8 plátků
na klínky
jarní cibulka 1 svazek
pouze zelená část, nakrájená na šířku sendviče
2–3 malé listy, nakrájené na širší plátky
sezamová semínka
bílá, na posypání

Postup

1

Rýži uvařte podle návodu na obalu. Ještě teplou ji ochuťte octem smíchaným se solí a cukrem a nechte vychladnout.

2

V misce smíchejte tuňáka a majonézu, dochuťte sójovou omáčkou a srirachou. Plát řasy položte vždy jedním rohem k sobě, doprostřed rozetřete do čtverce hrstku rýže a upěchujte, rohy řasy nechte volné na zabalení. Na rýži rozetřete tuňákovou směs, poklaďte okurkou, jarní cibulkou a trochou zelí a završte opět hrstkou rýže. Upěchujte. Volné rohy řasy přeložte přes náplň, uzavřete jako obálku a utvořte pevný balíček, otočte spojem dolů a nechte odpočívat, řasy se přilepí k rýži. Potom sendviče přepulte a posypte sezamem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...