Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednoduchá piškotová roláda
Jednoduchá piškotová roláda
ZDROJ: Immediate Media
sdílet:

Jednoduchá piškotová roláda

4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 25 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 972 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 186 g
Tuky 18 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejvyšší nostalgická lahůdka, vyrobte si vlastní švýcarský piškot s ovocnou náplní z jahodového džemu. Tento snadný dezert je skvělý pro zábavu a narozeninové oslavy.

Suroviny

na vymazání
vejce 2 ks
velká
+ 2 lžíce navíc na posypání
vanilkový extrakt ½ ČL
jahodový džem 100 g

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180°C. Plech o rozměrech 16 x 28 cm vymažte tukem a vyložte pečicím papírem.

2

Vejce, cukr a vanilkový extrakt spolu šlehejte 5 minut elektrickým ručním šlehačem do husté světlé pěny. Jemně vmíchejte mouku tak, aby v těstě nezbyly žádné hrudky. Těsto nalijte na plech a rovnoměrně rozetřete až ke krajům. Pečte 10–12 minut dozlatova. Dávejte pozor, abyste piškot nepřepekli, nebo se při rolování zlomí.

3

Zatímco se piškot peče, posypte arch pečícího papíru 2 lžícemi cukru. Džem zahřejte v mikrovlnné troubě na 20 sekund.

4

Upečený piškot vyklopte na pocukrovaný papír. Sloupněte papír, na kterém se piškot pekl. Piškot potřete nahřátým džemem. Srolujte od kratšího okraje pomocí papíru, který vám pomůže, a poté nechte vychladnout na mřížce.

Recept i fotografie převzaty z BBC Good Food.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...