Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.4/5 Počet hodnocení: 55
Více než hodinu Snadné Pro 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2898 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 367 g
Tuky 91 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pivní chléb, který připravíte bez kynutí, skvěle podtrhne pomazánka z romadúru, tvarohu, cibulky a sladké papriky s kmínem. A samozřejmě pivo.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 PL
do pečiva
sůl 1 ČL
kmín 4 ČL
celý
vejce 2 ks

Postup

1

Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek, sůl a sodu. Do směsi nastrouhejte máslo a vmíchejte kmín.

2

V jiné míse promíchejte vejce, podmáslí a většinu piva a pak přidejte k moučné směsi. Lžící poté vymíchejte řidší těsto; podle potřeby přilijte pivo.

3

Těsto vyklopte na pomoučněnou plochu a jemně zpracovávejte asi 10 minut. Pak z něj vytvarujte oválný bochník tak, aby se vešel do formy o velikosti asi 13 x 23 centimetrů. Na povrchu bochník párkrát našikmo přejeďte zubatým nožem.

4

Pečte 1 až 1 a čtvrt hodiny uprostřed trouby předehřáté na 180 °C, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevyjde z těsta suchá. Nechte vychladnout na mřížce.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...