Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 68
Do hodiny Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2179 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 353 g
Tuky 35 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dětsky jemný chlebíček namažte třeba pomazánkovým máslem smíchaným s pažitkou a česnekem.

Suroviny

mouka celozrnná 150 g
sůl 1 ČL
mrkev 150 g
nastrouhaná (viz Něco navíc)
opražené
polotučný
mléko 125 ml
polotučné

Postup

1

Troubu předehřejte na 230 °C. Smíchejte obě mouky, sůl a sodu, pak přimíchejte mrkev, ořechy a jogurt a tolik mléka, aby vzniklo měkké, celkem lepivé těsto.

2

Vyklopte těsto na pomoučněnou plochu a zformujte z něj kouli. Dejte ji na plech vyložený papírem na pečení, obrácenou stranou dlouhého nože do chleba vytlačte prohlubně a pečte 30 minut. Po upečení by měl chléb při poklepání na dno znít dutě.

NĚCO NAVÍC

Při strouhání mrkve do těsta si rozmyslete, jaký chléb chcete. S nahrubo nastrouhanou mrkví bude na řezu pěkně kropenatý, s mrkví nastrouhanou najemno bude zas krásně jemný a šťavnatý.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...