Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč tres leches s opilým ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7606 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 853 g
Tuky 361 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S tímto dezertem budete za absolutní hvězdu každého večírku. Pod to se podepíšeme!

Suroviny

Na korpus
máslo 115 g
+ na vymazání formy
+ na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
vejce 5 ks
semínka vyškrábnutá nebo 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Na prolití
neslazené, v konzervě
slazené, v konzervě
Na dokončení
jahody 750 g
nakrájené na čtvrtky
nastrouhaná z 1,5 biocitronu
ušlehané dotuha s 1 lžičkou vanilkového extraktu
máta hrst
lístky nasekané

Postup

1

Připravte korpus podle základního receptu.

2

Jahody, rum a polovinu citronové kůry promíchejte a dejte odležet do lednice.

3

Mléčnou směs připravte prošleháním zakysané smetany a obou druhů kondenzovaného mléka. Směsí prolijte vidličkou propíchaný korpus. Přetáhněte potravinářskou fólií a dejte alespoň na 2 hodiny (ale ideálně přes noc) chladit.

4

Korpus potřete šlehačkou a na ni rozložte jahody. Zbylou citronovou kůru promíchejte se lžící cukru a mátou a směsí posypte vrch koláče.

[[nid:29933]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...