Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí hot pot

Kuřecí hot pot

3.5/5 Počet hodnocení: 23
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1311 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 122 g
Tuky 51 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapečené brambory jsou sázka na jistotu!

Suroviny

+ na dokončení
nadrobno
na plátky
vývar kuřecí 500 ml
kuře 250 g
pečené / syrové
zelenina 2 hrsti
(mražený hrášek, růžičky brokolice, mrkev na kostičky, kukuřice)
hořčice mletá 1 ČL
velké, oloupané
bazalka
na ozdobu

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. V pánvi rozehřejte máslo, vsypte cibuli a opékejte, dokud nezměkne. Přidejte žampiony a ještě krátce opékejte. Zaprašte moukou a umíchejte jíšku. Pak do pánve vmíchejte vývar tak, aby se v něm jíška pěkně rozpustila. Přiveďte k varu, nechte povařit a zhoustnout.

2

Směs se žampiony vlijte do pekáčku, přidejte maso, zeleninu, muškátový oříšek s hořčicí a promíchejte. Poklaďte plátky brambor, na ně rozložte plátky másla, osolte, opepřete a dejte zapéct na 20 minut. Ozdobte bazalkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...