Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí polévka se špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2378 kcal
Bílkoviny 214 g
Sacharidy 241 g
Tuky 44 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zaručeně vás postaví na nohy! Kuřecí polévka se špenátem je zajímavá varianta klasického kuřecího vývaru. Dobrý vývar s masem doplněný čerstvým špenátem je skvělá kombinace. 

Suroviny

vývar kuřecí 1,5 l
těstovinová rýže 1 hrnek
rosoni / orzo
kuře 3 hrnky
natrhané
vejce 2 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka ½ hrnku
nadrobno
najemno

Postup

1

Do hrnce vlijte vývar a přiveďte ho k varu, vsypte těstovinovou rýži a uvařte ji podle návodu na obalu.

2

Potom do hrnce přisypte  kuřecí maso, rozklepněte vejce a promíchejte. Nechte 1–2 minuty vařit, aby se kuřecí maso prohřálo a vejce srazila.

3

Pak osolte, vsypte baby špenát, hladkolistou petrželku, najemno strouhanou citronovou kůru, dosolte, opepřete, rozdělte do misek a podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...