Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí špíz

Kuřecí špíz

Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1026 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 72 g
Tuky 43 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuřecí masíčko je pro přípravu grilovaných špízů ideální. Rychle se propeče a dokážete jej vylepšit vhodně zvolenou marinádou. K tomu přidat vhodnou zelninu a dobře vychlazený dip a letní zahradní párty může začít. Špízy lze připravovat z kuřecích prsou, ale také ze stehen.

Suroviny

lze nahrafit vykkoštěnými stehnami
Marináda
olivový olej 3 PL
česnek 3 stroužky
med 1 PL
Dip

Postup

1

Maso nakrájejte na stejné kosky.

2

Smíchejte suroviny na marinádu a maso v ní důkladně promíchejte. Dejte do lednice minimálně na dvě hodiny.

3

Špejle dejte namočit do vody.

4

Nakrájejte šampiony, slaninu. cibuli a papriku na větší kousky.

5

Na špejli vrstvěte jednotlivé suroviny.

6

Připravené špízy celé pomažte zbylou marinádou a udrilujte.

7

Podávejte s dipem a čerstvým pita chlebem.

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

 
Autor: Alena

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...