Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Litá buchta se švestkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 323
Do 45 minut Velmi snadné Na 1 menší plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3237 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 411 g
Tuky 141 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Litá bublanina se švestkami má to kouzlo, že ovoce můžete libovolně obměňovat podle sezony či zásob v mrazáku – použijte blumy, jahody anebo třešně. Nadýchaná jemná bublanina vám rozjasní den a osladí léto.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 bal
až 150 g
máslo 125 g
rozpuštěné a zchladlé
mléko 250 ml
vejce 2 ks
i víc nebo blumy
na poprášení

Postup

1

Rozpalte troubu na 180 °C. Plech o velikosti 20 x 30 cm s vyšším okrajem vyložte pečicím papírem či vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Ovoce rozpulte a vypeckujte.

2

Do mísy prosejte obě mouky s kypřicím práškem, přidejte cukr a vmíchejte máslo, mléko, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a vejce.

3

Umíchejte hladké těsto a vlijte ho na plech.

4

Povrch poklaďte ovocem řezem nahoru. Pečte 20–30 minut dozlatova; před vyjmutím zkuste špejlí, jestli těsto nelepí.

5

Nechte vychladnout (nejlépe na mřížce). Před podáváním poprašte moučkovým cukrem a nakrájejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...