Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mrkvová slaná palačinka
Mrkvová slaná palačinka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mrkvová slaná palačinka

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1787 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 210 g
Tuky 49 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S náplní slaných palačinek si můžete vyhrát. Lehkou a svěží kombinaci ředkviček a sýra cottage, můžete zaměnit za výraznější kombinaci krémového sýra, slaniny a čedaru, k rajčatové náplni zase můžete bez obav přidat mozzarellu nebo parmazán. Pochutnáte si v každém případě. 

Suroviny

mrkev 250 g
nastrouhaná najemno
vejce 1 ks
mléko 350 ml
nebo podle potřeby trochu více
sůl
pepř
čerstvě mletý
kmín 2 ČL
drcený
rostlinný olej
na opékání palačinek
Na teplou náplň (na 1 palačinku)
rostlinný olej
rajčata cherry 1 hrst
vejce 1 ks
bazalka
lístky na ozdobení
sůl vločková
Na studenou náplň (na 1 palačinku)
ředkvičky 2 ks
nebo podle chuti, nastrouhané na nudličky
klíčky 1 hrst
např. vojtěška
petrželka
hladkolistá, na ozdobení

Postup

1

Cizrnovou a hladkou mouku, mrkev, vejce a mléko dejte do mixéru, osolte a opepřete, zapněte na nejvyšší otáčky a mixujte, dokud nezískáte co nejhladší těstíčko. Kmín nasucho opražte na pánvi, pak ho vsypte do těsta a promíchejte.

2

Na nepřilnavé pánvi rozpalte trochu oleje, nalijte naběračku těsta a rozlijte krouživým pohybem po pánvi. Opékejte pár minut z každé strany dozlatova. Upečené palačinky skládejte na talíř a udržujte v teple (dobrá je mírně vyhřátá trouba). Podávejte s vybranou náplní.

3

Na teplou náplň nalijte do pánve trochu oleje a opečte na něm celá rajčátka, pak dejte zavadnout špenát. Vyndejte z pánve zeleninu, přidejte trochu oleje, rozklepněte do něj vejce a usmažte volské oko. Navrstvěte na palačinku teplá rajčátka se špenátem, přidejte volské oko, posypte lístky bazalky a osolte mořskou solí.

4

Na studenou náplň rozprostřete na palačinku sýr cottage, přidejte nastrouhanou ředkvičku, posypte klíčky a ozdobte petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...