Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené karbanátky s vínem & citronem

Pečené karbanátky s vínem & citronem

4.7/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1159 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 92 g
Tuky 58 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná příprava. Karbanátky ozvláštněné bílým vínem a kůrou z citronu.

Suroviny

lze nahradit drůbežím masem
suché
sůl
pepř
bio
housky 60 g
strouhaná
petrželka 1 hrst
nasekaná
strouhanka 20 g
lze nahradit olivovým olejem

Postup

1

400 g mletého vepřového či drůbežího masa smíchejte s 1½ lžící dobrého suchého bílého vína, osolte, opepřete. Přidejte strouhanou kůru z 1 biocitronu, 60 g strouhané housky namočených do 170 ml stejného vína a důkladně vymačkaných, 1 žloutek, 40 g šunky od kosti, na kostičky, hrst nasekané zelené petrželky, 20 g nasekané cibule a cca 20 g strouhanky. Zpracujte na hmotu.

2

Na strouhankou posypaném prkénku vytvarujte 8 karbanátků. Dejte je do pekáčku, zakapejte 4 lžícemi rozpuštěného sádla či olivového oleje. Pečte v troubě cca půl hodiny při 180 °C. Občas polijte šťávou, případně zředěnou drůbežím vývarem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...