Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní rybičková pomazánka
Pikantní rybičková pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pikantní rybičková pomazánka

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 681 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 12 g
Tuky 61 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Někdy stačí málo a z obyčejné rybičkové se stane pomazánka, na kterou si všichni budou žádat recept. A přesně taková je tahle šprotová s chilli.

Suroviny

šproty (konzerva) 1 ks
1 konzerva šprotů v tomatě (240 g)
hořčice plnotučná 1 ČL
jarní cibulka 1 ks
nakrájená nadrobno
kajenský pepř
petrželka
hladkolistá, na ozdobení
na ozdobení

Postup

1

Šproty rozmačkejte s tradičním pomazánkovým a promíchejte s hořčicí a jarní cibulkou. Dochuťte kajenským pepřem a podávejte ozdobené petrželkou a nakrájenou chilli papričkou.

NĚCO NAVÍC
Šproty v tomatě koupíte od nejrůznějších značek, pokud bude tomatová šťáva chuťově i barevně slabší, přidejte do pomazánky trochu rajského protlaku, pro barvu i pro chuť.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...