Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka z červené řepy a rajčat
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 214
Do 45 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 944 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 124 g
Tuky 28 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustá a vydatná polévka z červené řepy a rajčat, kterou můžete jíst horkou i studenou. Navíc je velmi jednoduchá. Jednotlivé porce nezapomeňte zjemnit zakysanou smetanou a přidejte také balkánský sýr. Obojí z ní udělá naprosto luxusní polévku z červené řepy, která rozšíří váš červenořepný repertoár.

Suroviny

drobné
olivový olej 2 PL
nakrájená na kostičky
vývar zeleninový 1 l
balzamikový ocet
podle chuti
sůl
česnek 1 stroužek
prolisovaný
nebo zakysaná smetana
pažitka
nebo petrželka
pepř
tymián

Postup

1

Červenou řepu nakrájejte najemno nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Na olivovém oleji opečte doměkka cibuli, přidejte řepu a chvíli restujte. Vlijte rajčata, přidejte vývar a vařte asi deset minut.

2

Polévku rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem, trochou tymiánu a balzamikovým octem.

3

Přidejte jogurt nebo smetanu – polévku krásně zjemní. Podávejte s nastrouhaným sýrem a ozdobené pažitkou nebo petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...